Gostujoče skupine 2016

FOLKLORNA SKUPINA KUD “Ekrem Mujkić” SARAJEVO, BOSNA IN HERCEGOVINA

V skupini pleše 24 plesalcev v tradicionalnih kostumih, spremlja jih 8 glasbenikov na tradicionalnih instrumentih. Na festivalu se bodo predstavili s plesi iz osrednje Bosne. Ti prikazujejo dediščino tega dela države. S plesi in petjem bodo predstavili fantovsko dvorjenje dekletom, pri čemer so oboji medsebojno povezani le z robci in nimajo fizičnega kontakta.

DENİZLİ DESTAN GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ, TURČIJA

Folkorno društvo Destan je bilo ustanovljeno leta 2008 v Denzili. Namen njihovega delovanja je raziskovanje tradicije te turške pokrajine in predstavljanje prebivalcem mesta in širše. Podpira ji Turško folklorno združenje, Ministrstvo za kulturno in turize, tesno pa sodelujejo tudi z drugimi podobnimi organizacijami v Turčiji. Radi se udeležujejo mednarodnih festivalov, nastopajo doma in v tujini in tudi sami pripravljajo razne prireditve.

FOLKLORNA SKUPINA JITŘENKA, ČEŠKA

Folklorna skupina prihaja iz kraja Podorlicko, ki se nahaja v regiji Pardubice. Letos praznuje 20. obletnico delovanja. Poleg odrasle deluje tudi otroška folklorna skupina, ki nastopa doma in v tujini. Izvajajo plese iz vzhodne Bohemie, češke pokrajine, za katero so značilni plesi mateník, vrták, mazura, obročák itd.

FOLCLORE ANSAMBLE  ”ARDELEANA”, ROMUNIJA

Folklorna skupina deluje že od leta 1949, od leta 1975 pa jo vodi Cant Martin. V tem času je več kot 100 otrok, odraslih in seniorjev sodelovalo na različnih festivalih po vsej Romuniji in drugod po Evropi. Z izvajanjem plesov in skladb iz Transilvanije in drugih regij je folklorna skupina Ardeleana postala ambasadorka romunske kulture v svetu.

FOLKLORNA SKUPINA KUD OBREŠKA, HRVAŠKA

KUD Obreška deluje že od leta 1999. Cilj članov društva je ohranjanje tradicije in običajev severnozahodne Moslavine. Plesi in pesmi izhajajo iz vasi Obreška, najbolj znan ples pa je Obreščanski drmež. Društvo šteje 84 članov, med njimi je otroška sekcija, ženska vokalna skupina, moška vokalna skupina in plesna skupina s plesalci različne starosti.

Spremljaj nas na Facebooku